Du är här:  Hem  >  Ansöka om visum  >  Om visum

Ansök om visum: vid disken

Från och med 15 OCTOBER 2015 Alla som ansöker om turistvisum: Vänligen notera att en returbiljett per person (för återresa till Sverige/Lettland) eller biljett för vidare färd per person (för vidare resa till annat land) måste bifogas med ansökan. Gäller ej personer med pakistanskt påbrå och innehavare av Främlingspass samt Resedokument.

 

Handläggningstid (Ansökan vid Disken):

Observera att den kortaste handläggningstiden för kompletta ansökningar som lämnas in vid disken är 5 arbetsdagar* för svenska pass och 10 arbetsdagar** för utländska pass.

Vi uppmanar att biljettbokningen sker efter mottagandet av sitt pass med visum inklistrat - GÄLLER EJ TURISTVISUM.

*Vänligen notera att handläggningstiden för sökande som innehar Svenska Resedokument och Främlingspass är minimum
30 arbetsdagar.
** Den minsta väntetiden för personer med Pakistanskt ursprung/bakgrund kommer att vara 45 dagar, efter uppladdning av ansökan från Ambassaden..

 


Följ instruktionerna noggrant om du vill besöka vårt kontor och lämna in din ansökan vid disken


  • Fyll i online-ansökningsformuläret.
  • Notera webbfilnumret och skriv ut det ifyllda online-formuläret
  • Klistra ett foto (5 cm x 5 cm, färg, identiskt och med vit bakgrund) på därför avsedd plats i ansökningsformuläret. Det här formatet är inte detsamma som det biometriska fotoformatet. Klicka här om du vill se fotospecifikationen. Foton som inte följer specifikationerna kommer inte att accepteras. Om du besöker vårt kontor finns utrustning för att ta foton i det här formatet.
  • Skriv under på första sidan (under utrymmet för fotot) och på andra sidan på därför avsedd plats.
  • Organisera alla nödvändiga dokument enligt checklistan för aktuell visumtyp
När du har alla dokument redo kan du besöka vårt kontor och lämna in din visumansökan. Klicka här för adressen till vårt kontor, öppettider och kontaktinformation. Se även vårt helgdagsschema.
Följande dokument ska visas upp vid disken:
  • Underskriven utskrift av online-ansökningsformuläret
  • Original pass som ska vara giltigt i minst sex månader från datumet för resor.
  • En kopia av passet
  • Foto med angivet format klistrat på ansökningsformuläret
  • Nödvändiga dokument för den typ av visum som du söker. Klicka här om du vill se vilka dokument som krävs för den typ av visum som du söker. Alla som ansöker om turistvisum: Vänligen notera att returbiljett (för återresa till Sverige/Lettland) eller biljett för vidare färd (för vidare resa till annat land) måste bifogas med ansökan.
  • Avgifter i kontanter eller som kortbetalning. Observera att den sökande är ansvarig för kostnaderna för kortbetalningar.

 

Vid avhämtning av passet på vårt kontor ska sökande ta med originalkvittot på betalningen till CKGS samt en kopia av passet.

Om pass hämtas ut av en annan person än den sökande ska den person som hämtar passet ta med en underskriven fullmakt från den sökande. Personen ska också ta med giltig legitimation.


Jag har läst och förstått, och godkänner härmed VILLKOREN.

Jag vill nu fortsätta med min online-ansökan.

  Jag godkänner Jag godkänner inte